Adanalı olduğumdan bizde genelde etli dolma yapılır, Antep usulü mü bilmiyorum gerçi ama Antep'in kuru patlıcan biber kültürü Adana'da da oldukça yaygındır. Dün ben de misafirlerime kuru dolma yapmıştım, bir de böyle deneyin derim :)
Kuru patlıcan ve biberler bir tencereye konur ve yaklaşık 5-10 dakika sıcak suyla ıslatılır.
Hazırladığımız harcı büyükçe bir kaşıkla iyice karıştırıp hazır hale getirdikten sonra yumuşaması için koyduğumuz kuru patlıcan ve biberlerin suyunu döküp bir süzgece alarak bol su ile yıkamamız gerekiyor malum kurumaları için uzun bir süre dışarılarda beklediler.
Üzerilerine kettleda su kaynatıp ekleyelim, takribi dolmaların yarısına kadar gelsin su. Yetmezse sonra yine sıcak su ekleyebiliriz. Kısık ateşte 40 dakika kadar piştikten sonra, yağda salçayı kavurup biraz da nane ekleyerek üzerilerine gezdirelim sonra bir ufak limonu sıkıp içine iki ufak diş sarımsağı küçük küçük doğrayarak yine salça gibi üzerilerine gezdirelim.. Afiyet olsun.
(Son halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum bu en son resim daha önce yaptığım bir dolmadan :) )
Son halinin fotoğrafını çekemeden yedin değil mi?
YanıtlaSil:) yedik diyelim, birinci çoğul olsun hiç değilse fiilin çekimi lütfen ama.
SilBlogun hayırlı olsun canım :) Görür görmez ziyaret ettim, ben gibi acemi gelin adaylarına yemek konusunda bol bol yol göstermeni bekliyorum :)
YanıtlaSilTakipteyim...
Sevgiler.
Teşekkür ederim canım hoşgeldin :) Yemek konusunda çalışmalarım devam ediyor beni izlemeye devam edin :)
Silhımmm harika görünüyor her türlü dolmaya ve sarmaya bayılırım :) cnm topiğin hayırlı olsun ben kkdan solitarywoman :) topiğime beklerim;)
YanıtlaSilselam canım hoşgeldin :)
Silbakıyorum bloguna hemen