12 Mart 2013 Salı

Akşama ne yemek yapsam? (Mantar sote)

Bu iş günü akşamının yemeği mantar sote.

 Bu blog yemek blogu değil ben de aşçı ya da tüm günü evde geçiren, yemek için saatler harcayabilen bir ev hanımı değilim. Bu nedenle yemek tariflerimde mucize lezzetleri değil kısa zamanda yapılabilecek lezzetli yemekleri vadediyorum diye hatırlatarak sote tarifine başlayayım :)

Malzemeler:

Yarım kilo mantar
2 Orta boy domates
1 Orta boy soğan
1 Limon
3 Sivri biber
Zeytin yağı
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, kekik


Mantarları bol su ile yıkayıp kararmaması için, içinde limonlu su bulunan bir kaba atalım.



İçinde limonlu su bulunan kapta bekleyen mantarları sırayla alıp ortalarından ikiye keselim ve yaklaşık 2 su bardağı suda yaklaşık 20 dakika haşlayalım.




Mantarlar haşlanınca 5 yemek kaşığı zeytin yağında bir orta boy ince kıyılmış soğanı kavuralım. Ben salçasız yemek yapmadığımdan bir tatlı kaşığı kadar biber salçası da ilave ettim. Siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.


Kavrulmuş soğanlara mantarları da ekleyip bir kaç kez karıştırdıktan sonra, rendelenmiş domatesleri ve ince doğranmış biberleri ekleyelim. Ben çok ince doğramadım çünkü biber yemiyorum :) Büyük doğrayınca ayıklaması kolay oluyor :)



 Yaklaşık 2 bardak su, tuz ve baharatları da ekledikten sonra 15 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirelim.


Bu tarifle yaklaşık 40 dakikada gayet lezzetli ve sağlıklı bir yemek yaptınız hanımlar. Elinize sağlık, afiyet olsun :)


6 yorum:

  1. mantor sote üstüne ben kaşar eritiyorum bide öyle dene cnm muhteşem oluyor öpücükler :)

    YanıtlaSil
  2. Canım mantar yıkanmaz, daha çok su bırakır bilgin olsun:)
    Onun kabukları çok kolay soyuluyor, bir de pişirirken kapağı da kapatmamak lazım, o da çok sulandırır, çorba gibi olur soten..
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mantar yıkanmaz mı? ilk defa duyuyorum leş gibi o mantar yıkamayıp nasıl yiyebiliriz ki? silmek falan içime sinmez benim, hiç yiyemem :) kapak açık pişirmeyi deneyeyim bir dahakine.

      Bizimki sulu seviyor diye suyunu bol koyuyorum bir de. Gerçi tarifte 2 bardak yazdım da ben 3 bardak koymuştum. Bu da bir dipnot olsun merak edenler olursa :)

      Sil
  3. çok güzel gözüküyor eline saglık :)

    YanıtlaSil