31 Mart 2013 Pazar

Etamin/Çarpı işi (Cross Stitch)

Yıllar önce yaz tatilinde anneannemden öğrenmiştim etamini. Tabii o zamanlar böyle çeşit çeşit örnekler yoktu varsa da biz bilmiyorduk :) Şimdi bloggerlar arasında bir etamin salgını almış gidiyor çok da iyi ediyorlar. Hem vakit geçirmek için hem de el emeği sadece size ait parçalara sahip olmak için en güzeller yollardan biri etamin. Bense çok sabırlı biri değilim maalesef :/  Ufak tefek parçalar belki ama etamin tabloları gördükçe bunu yapan insan olamaz derken buluyorum kendimi. 

Goblen tablolar da zira insanın ağzını bir karış açık bıraktıran cinsten. Farkları ne derseniz etamin çarpı şeklinde işlenen nakışken goblende sağa yatay tek çizgi var. Kaneviçe ise delikli kumaşa değil ketene yapılan nakış. 

Bu yazıda çok konuşmak yerine birbirinden güzel etamin örnekleri ve şablonları ile başbaşa bırakacağım sizi.




 Bu tabureye bayıldım! Etamini en çok tabure ve puflarda beğeniyorum ama kullanmaya kıyabilir miyim? Hiç sanmam.





 Bu pano da çok şirin.




 Çok şık.


Bunlar da denemek isteyenler için seçtiğim şablonlar





 Elimdeki goblen bitince bunu deneyeceğim, şahane bir pano olmaz mı sizce de?







 Bu demlik de yapılacaklar arasında yerini aldı. Gerçi ben bunlara bitirene kadar 40 yaşına falan gelirim herhalde.

Bunlar da çocuklar için 


Bu da benim hummalı bir çalışma içinde olduğum goblenim :)

Herkese sevgiler...



3 yorum:

  1. çok guzeler canım^_^ eminimki bircok hazır üründen çok daha kıymetli fakat sabır işi gercekten o da bende yok malesef :)Country tarzıyla tam tamına özdeşlesen bir sey en azından benım kafamda butunleşti diyebilirim :)) ayrıca pufa bayıldım bayıldım kıyamam kullanmaya sanada masallah ellerine saglıkk canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de pek sabırlı sayılmam :) şablon aldım o yüzden diğerlerine göre daha kolay işlemesi :) teşekkürler bu arada beğenmene sevindim ;)

      Sil