19 Nisan 2013 Cuma

Eski Kapılar İlginizi Çeker Mi?

Yazmaya bir süre ara vermek zorunda kaldım, bunda hem işlerimin -ev+okul- yoğunluğu hem de fotoğraf çekmeye fırsatımın olmaması etkili oldu. Netten toplama fotoğraflarla yazı yazmayı çok sevmiyorum açıkçası hal böyle olunca ancak bu akşam yazabildim :)

Bu yazıdaki fotoğrafların çoğu geçtiğimiz yazdan Balat fotoğrafları. Balat'ı bir çok kez sokak sokak gezimişimdir. Her defasında farklı bir yer keşfediyorum mahallede. En sevdiklerim ise Fener civarındaki evler ile hemen her evde bulunan bu eski kapılar. Bazıları yenilenmiş, bazıları kırık dökük hepsi kim bilir nelere şahit olmuş, neler görmüş, kimlere ev sahipliği yapmış...

Balat'la, Balat'ın ev sahipliği yaptığı Seferadlarla, evleriyle, kültürüyle ilgili uzun ve detaylı bir yazı yazmayı çok istiyorum aslında ama şimdilik sizinle bu güzel kapıları paylaşmakla yetineyim. Bakalım beğenecek misiniz.




 Bu kapıya bayıldım, tüm orijinalliğiyle bugüne gelmiş, kim bilir hangi hikayeler yaşandı bu kapının ardında



Kendi fotoğrafımı paylaşmamaya azami gayret göstersem de bu fotoğrafı paylaşmak istedim, görselliğe bakar mısınız?

 Bu merdivenleri hatırlamışsınızdır belki ,bir çok dizide ve reklamda görmüşsünüzdür. Patrikhanenin hemen yanındaki bu merdivenler ve bu eski kapı harika fotoğraf veriyor, haliyle de doğal bir set olmuş.


 Bu ev yenilenmiş, içini de çok merak ettim desem?

 Kapılarda bu mavi çok revaçta bakınız :)






 Yine eski bir kapı

 Ben bu kırmızıyı da beğeniyorum

Umarım kapı sevgisi bu yazından sonra sizlerde de oluşmaya başlamıştır :) 
Bir dahaki yazıda görüşmek üzere, 

Sevgiler...


4 yorum:

  1. Gerçekten harika bir post olmuş canım, ellerine yüreğine sağlık... Bende de var eski kapı sevdası... Ben de gördüğüm eski kapıların önünde fotoğraf çektirmeden geçemem... Kumkapı taraflarında da harika nostaljik yapılar var. Uğramadıysan tavsiye ederim canım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumkapı arafını hiç yürüyerek gezmedim hep arabayla geçerken görüyorum çok güzel evler var gerçekten eminim kapıları da harikadır, beğenmene sevindim bu arada ;)

      Sil
  2. Ahh ben de bayılırım eski kapılara, eski binalara. Fotoğraflar harika.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Eskileri seven birileriyle karşılaşmak güzel, teşekkür ederim beğeniniz için. Sevgiler benden :)

      Sil