28 Nisan 2013 Pazar

Vefa Bozacısı

Okulum Vefa'da olunca Vefa Bozacı'sının da müdavimi oldum haliyle. Bozayı hiç sevmezdim ta ki Vefa'dan boza içene kadar. Boza aslında tatlıymış bunu biliyor muydunuz :) Ben yeni öğrendim de :)

Unkapanı'nda Müze Durağı'nda inip Reşat Nuri Sahnesi'nin hemen yanındaki sokaktan Vefa'ya giriyorsunuz. ambalajcıların önünden ilerlediğinizde soldan ikinci sokağın köşesinde Vefa Bozacısı'nın tarihi binasını görebilirsiniz.

1876 Yılından beri  boza satan Vefa Bozacısı'nın hemen karşısında dileyenler için Vefa Leblebicisi de var ki o da 1922'den hizmetteymiş.

Şu sıcakta ne bozası demeyin lütfen çünkü bu bozanın yazı kışı yok her mevsim satılmakta her mevsim içilmekte, yazları şıra da satıyorlarmış onu henüz içmedim bakalım beğenirsem onu da yazarım :)

 Bu yazı da fotosuz değil tabii ki :)

Vefa Bozacısı'nın dıştan görünüşü


Dükkandaki her şey orijinalliğini koruyor

Atatürk'ün boza içtiği bardak

Herkese sevgiler...

9 yorum:

  1. Çocuklugumda ne cok gıderdik...bozanın ustundeki sıcak leblebiler ve mis tarcın kokusu hala burnumda..iyiki hatırlattınn canım bıze.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben de çocukluk anılarımda burası olsun isterdim. şanslıymışsın ki senin var :) sevgiler...

      Sil
  2. Ben de hiç denemedim bozayı, inşallah en yakın zamanda ziyaret edeceğim burayı :)

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelmişken okula da uğra benim, Cibali lisesi'ndeyim :)

      sevgiler :)

      Sil
  3. Cocukluguma döndürdün beni:))Öyle güzel cocukluk anilarim var ki Istanbul da.Seneye kismet olursa cocuklarimi da götürmek istiyorum.O yüzden de Istanbul hakkinda ki tüm yazilarini okuyup notlar aliyorum,nereye nasil gidilir falan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım şimdiye kadar beni en çok mutlu eden yorum seninki oldu :) yazdıklarımın işe yaramasına çok ama çok sevindim :))

      yazıya dönüşmeyi bekleyen bir kaç set foto daha var elimde, zaman buldukça devamı gelecek istanbul yazılarımın :)

      Sil
  4. offf nasıl özledim varya oranın bozasını babam bizi götürürdü bozamız arabamıza gelirdi offf kış günleri onun keyfi bir başkaydı ya :D eskiye döndüm resmen....teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) est. daha önce de söylemiştim keşke benim de çocukluk anılarımda Vefa Bozacısı olsaydı, şanslınız ne güzel...

      Sevgiler :)

      Sil
  5. Çocukken babam hep götürürdü hatta arabanın içine gelirdi bozalarımız kış günü varya babam hadi boza içmeye gidelim diyince öyle bir heyecan sarardı ki beni halbuki neyin heyecanı ama demekki o anlar çok özel miş çok özlüyorum ama gidemiyorum bozaya bayılırım hamile kaldığımda en çok canımın çektiği şeydi...nasip olması gerçi uzun sürmedi hamileliğim ama inş tekrar nasip olursa muhakkak gideceğim vefa da içeceğim yerinde içecem ahdım var :-)

    YanıtlaSil