28 Mayıs 2013 Salı

Akşam Yürüyüşü

Bu aralar hem kullandığım ilaçlar hem de sağlıksız beslenmem nedeniyle epey kilo alınca diyete ve yürüyüşe başladım ya da başlamak zorunda kaldım diyeyim :)

Yürüyüş parkurumuz  Balat Sahili'nden yukarı Unkapanı'na ordan Karagümrük'ten tekrar eve. Bir nevi evin etrafında daire çiziyoruz yani. Benim de sevdiğim yerler olunca akşam makinayı da aldım yanıma bakalım siz de sevecek misiniz benim parkuru :)

Vodina Caddesi'ni isim olarak bilmeseniz de bir çok dizi ve reklamdan biliyorsunuzdur. Ali Ayşe'yi Seviyor ve Osmanlı Tokadı son dönemde burda çekilen dizilerden ikisi sadece.

Bu fotoğrafı daha önce çekmiştim, bu mekan daha önce kliplerde ve dizilerde defalarca kullanıldı. Benim hatırladığım Annem Uyurken'deki şekerci burasıydı mesela. 

Bu da dünkü hali sokağın. Çekim bitmişti, insanları rahatsız etmemek için uzaktan çektim :)

Bu sahilde haftasonları adım atacak yer olmuyor :/ 

Gül gördüm mü dayanamam bilirsiniz :)

İstikamet Unkapanı Köprüsü

Gün batımını kim sevmez ki?

Cibali adının nerden geldiğini biliyor muydunuz? Ben dün öğrendim. Bu arada yarın 29 Mayıs. İstanbul'un fethinin 560. yılı. Kutlamalar Balat Sahil'de olacak. Ben daha önce hiç gitmedim kutlamalara ama yarın orda olacağım. Fırsatınız varsa sizin de aklınızda bulunsun. 

"İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur." 


Zeyrek'ten Süleymaniye

Bozdoğan kemeri


Şu kadarcık yerde bile ne tarihler ne hikayeler var değil mi? Fatihler, Bizanslılar, Kanuniler...

İşte İstanbul'u bu yüzden seviyorum ♥

9 yorum:

  1. bende fatihte oturdum bi süre çok severim bende yeri ayrıdır.Alır makinamı yollara düşer közüme kestirdiğim ilginç kareleri çekerdim.Her zaman farklı hikayeleri var sokaklarında... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çekilişime herkesleri beklerim
    http://nursfashion.blogspot.com/2013/05/cekilis-varrr.html

    YanıtlaSil
  3. INSALLAH ISTANBULU BIR GÜN BENDE FETH EDICEM :) GEZEREK TABI :)

    YanıtlaSil
  4. Bir türlü kısmet olmadı İstanbul'da balata falan gitmek..Gerçekten çok güzelmiş

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelmiş her fotoğraf ayrı güzel ayrı tarih ayrı yaşanmışlık hissettirdi bana .fotoğrafı iyi yapanda duyguyu verebilmesidir demekki siz gerçekten içten çekmişsiniz öylesine çekeyim göstereyim diye değil bir duygu işlemiş.blogda yeniyim ama inş bundan sonra size sık sık uğrayacağım

    YanıtlaSil