26 Temmuz 2013 Cuma

Şehzade Camii

Ramazandan önce bizimkiler İstanbul'a gelmişlerdi.  Bu vesile ile çoğunu geçtiğimiz kış gezdiğim camiileri ve Topkapı Sarayı'nı yeniden gezme fırsatım oldu.

Şehzade Camii, Şehzadebaşı olarak anılan semtte yer alan Mimar Sinan'ın "çıraklık eserim" dediği, Kanuni Sultan Süleyman'ın geç yaşta vefat eden oğlu Mehmet için yaptırdığı camidir. Mimar Sinan caminin kubbesinin inşaatı sırasında daha geniş bir kubbe yapabileceğini farketmiş ve Süleymaniye Camii'nde bu fikrini hayata geçirmiştir. 

Şehzade Mehmet ve Şehzade Cihangir'in kabirleri cami avlusunda yer almaktadır. Ayrıca Rüstem Paşa'nın türbesi ile Şehzade Mehmet'in kızı Hümaşah Sultan'ın kabri de yine bu camidedir. 

Şehzade Camii'ne nasıl gidilir derseniz, Unkapanı durağında inip Vefa'dan gidebilirsiniz. Eminönü'den kalkan sanırım tüm otobüsler Unkapanı'ndan geçiyor. Ya da Fatih İtfaiye veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geçen geçen herhangi bir araca binip bu duraklarda inerseniz Şehzade Camii'ni zaten karşınızda görürsünüz.








Ramazan bitmeden Süleymaniye ve Sultanahmet Camilerini de paylaşmaya çalışacağım fırsatım olursa. Herkese tekrardan hayırlı ramazanlar diliyorum, sevgiler...

6 yorum:

  1. Çok güzel kareler yakalamışsın Esracım. Ne kadar da huzurlu görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. İçinin bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum, çok güzel..
    Ellerine sağlık Esra

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. ne kadar harika ne kadar hoş resimler o zamanlar yapıldığını düşününce ah insanın gönlü bir başka güzel oluyor

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler hepinize :)

    YanıtlaSil