7 Ekim 2013 Pazartesi

Ev Yapımı Yoğurt İçin Hazırım

Sanırım artık sadece pazartesileri yazabileceğim, hafta sonu ev işi, gezme, misafirler; hafta içi okul, yemek derken sadece pazartesileri evdeyim ve tamamen boşum kaç haftadır.

Bu hafta sonu ne zamandır almak istediğim iki mutfak eşyama kavuştum. Aslında sadece tencere alma niyetiyle girdiğim Esse'den bir de yoğurt yapma makinası ile çıktım ki tamamen tesadüf oldu.

Çocukken ev yoğurdunu ağzına sürmeyen ben şimdilerde ya kayınvalidemin yaptığı yoğurdu ya da marketlerdeki ev tipi yoğurtları yiyebiliyorum. Uzuncadır da Tefal'in yoğurt yapma makinasında gözüm vardı ama kendime güvenmediğimden o parayı vermeye bir türlü cesaret edemiyordum. Esse'de 50 liraya bu sevimliyi görünce hiç düşünmeden aldım, yapamasam bile verdiğim para içime oturmaz dedim ama ilk denemem şahane oldu. Yaşasın ev yoğurdu!



Bu arkadaş da yeni pilav tencerem, benim çeyizliklerin bu boyutunda, çok kullandığımdan ve bulaşık makinasında yıkadığımdan muhtemel ki teflonunda çizilmeler oldu. Ben de yeni pilav tenceresi almanın zamanıdır diyerek bu arkadaşı edindim.



Daha kısa sürede yazmaya çalışacağım, yazamazsam da bir sonraki pazartesi görüşmek üzere :)


19 yorum:

  1. Ne tesadüf bende aldım yoğurt makinesinden ve bugün ulaştı elime. Çeyizim için aldığımdan kullanmadan kaldıracağım o yüzden sizin yoğurdunuzun tutmasına sevindim :-) sizde bende iyi günlerde kullanırız umarım, sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa hakikaten güzel tesadüf, makinayı aldığınız gün benim bu yazıyı yazmam :)

      çok güzel oldu yoğurt ilk postayı tükettik, dün gece ikinci postayı yaptım o da çok başarılı oldu :)) siz de memnun kalırsınız umarım :)

      Sil
  2. esraaa supersin :) ben de bu ara deli gibi yogurtcum arayisindaydim annem israrla yogurt yapmak cok kolay ne gerek var makineye dese de kivam tutturmak zor gibi geliyor. valla eger bu minik sevimli de ayni isi goruyorsa hic gerek yok tefale :) hemen gidip bakayim belki haftasonuna kadar alir esime minik bir surpriz bile yaparim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok memnunum cookiecim ilk posta yapıldığı gibi bitti, çok yoğurt tüketiriz de biz ailecek eşimle :)) dün private shoppinglerden birinde de görmüştüm hatta vaktin yoksa onlara bi göz atabilirsin ;)

      Sil
  3. Canım güzel günlerde kullan hatta kullanıp bizi bilgilendiri lütfen

    Biz sütçümüzden taze süt alıyoruz içmeye içemeyiz ama yoğurdu öyle güzel oluyor ki annem kapaklı büyük borcamlara yapıyor çok güzel oluyor

    Aslında bu makine çok gereklimi bilmiyorum belki annenin yaptığı yöntemden daha iyidir, evde çoğu şey bahçeden olunca yoğurdu neden yapmayalım dedik tek sebep bendm pastoriize dışında yiyemiyordum ama 1 senedir ev yoğurduna alıştırdım kendini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ilk defa yapacağımdan makina bana güven verecekti, bir de derecesini saatini nasıl tutturacağımı bilemiyorum makina olmadan. böyle çok pratik ve çok lezzetli yoğurtçuklarım oldu ♥

      Sil
    2. esra canım sen makineyi siteden mi aldın bende baktım şimdi, dün yemekte anneme söyledim gerek yok ben sana öğretirim dedi ama çalışan insanım madem makine rahat kendiliğinden yapıyor güzel o zaman hem mutfağımda bunun için yer olacak yer problemim yok boş yere tefal alacağma da bunu alayım diyorum

      sitede 89 tl yazıyor yarın bir mağazaya bakayım mağazada var ise alacağım

      Sil
    3. mağazadan aldım canım, 49 liraydı galiba.

      Sil
  4. Herseferinde elimin gittiği sonra aman boşver makina olmadanda güzel yapıyorsun yoğurdu dediğim eşyayı almışsın.sırf evde fazladan koyulacak yer yok diye vazgeçiyorum.hayırlı uğurlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen şanslısın ki makinasız da yapabiliyorsun, almana gerek yokmuş o zaman zaten. ben makinasız hiç denemedim gerçi de güvenemiyorum pek kendime, bir de çalıştığımdan makina çok büyük kolaylık saati belli ayarı belli, risksiz mis gibi yoğurt ♥

      Sil
  5. Canım ikisini de güle güle kullan. Yoğurt makinesinde hepsini yapmana gerek var mı yoksa istediğin kadarını mı yapıyorsun? Bir de ne kadar sürede oluyor onu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsini derken tüm kavanozları mı? gerek yok galiba denemedim hiç ama ölçüsü 6 kavanoz süte bir kavanoz yoğurt olunca hepsini yapıp öyle ayarlıyorum daha kendi tariflerimi üretemedim :))
      6 saatte oluyor yalnız otomatik kapanması yok, zaman ayarlayamıyorsun yani. kalkıp kapatmak lazım tek sıkıntısı o bence bu aletin.

      Sil
    2. Nasıl yaaa? 6 kavanoz süt koyuyorsun o 1 kavanoz yoğurt mu yapıyor sana? Bir de 6 saate unuturum ki ben onu :) Neyse ben çoluk-çocuk olana kadar danone yoğurta talim anlaşılan :) Terkrardan güle güle kullan canım :)

      Sil
    3. yok yok :D 6 kavanoz süte 1 kavanoz yoğurt koyuyorsun mayalanması için :) toplam 7 kavanoz yoğurt oluyor ama birini ayırıyorsun tekrar yaparken maya olarak kullanmak üzere :)

      saat kuruyorum ben de yoksa unuturum kesin :)

      Sil
    4. Cahillikte son noktadayım desene :) iyi bari 6 kavanoz çıkarıyorsa düşüneceğim bu konuda :)

      Sil
  6. ben klasik anne yöntemiyle yapıyorum ama merak ediyorum böyle nasıl oluyor :) denk gelirse bende alacağım bir tane :) banada beklerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Esracım paket sütle yapıyorsun değil mi yoğurdu? bizim mahalleye sütçü geliyor ve kaynanam sağ olsun bana her hafta 2 kg süt alıyor,ben de kaynatıp kendim mayalıyorum,misler gibi oluyor. Pastörize sütle oluyorsa ben de almak isterim o aleti,çünkü pastörize sütle yapamamıştım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım ben de marketten açık süt alıyorum, pastörize edilmemiş. kaynatıp yapıyorum maya olarak da yörsan'ın ev tipi yoğurdunu kullanmıştım ilkinde, güzel olmuştu kıvamı.

      Sil