9 Şubat 2013 Cumartesi

Çeyiz Hazırlıkları Vol. 2

Evet nerde kalmıştık? Çeyize mutfaktan başlayalım dedik, yemek takımımızı belirledik, çatal bıçak takımları tamam. Büyük parçalardan geriye kahvaltı takımı, tencere seti ve isteğe bağlı olarak çay seti kalıyor.

Kahvaltı için renkli iç açıcı bir model seçmenizi öneririm, sabahın enerjisine uygun olur. Sizlere kendi kahvaltı setimin ve beğendiğim diğer setlerin fotoğraflarından bir kaç tane paylaşayım:

Bu benimki, Karaca'dan almıştım ki ilk aldığım parçalardan biridir:



Bunlar da Bernardo'dan beğendiklerim, benim çay setim bu tarz olduğundan kahvaltı takımımı farklı seçmiştim:


Gelelim tencere setine, çeyiz setlerinin kampanyaların cazibesine kapılıp da onlarca parçadan oluşan şu tarz setlerden uzak durun:



Hem bir çok kullanmayacağınız parçaya para vermiş hem de muhtemelen mutfak dolaplarınıza sığmayacak bir set almış olursunuz. Benim tavsiyem 3-4 parça teflon/seramik 3-4 parça da çelik tencereden kendinize bir set yapmanız. 

Bendekiler şunlar:



İnanın çeliklerden daha hiç kullanmadığım parçalar var. Bunların markası Falez, hiç duymamıştım alırken ama memnun kaldım hatta sonra bir de Falez'den seramik sahan aldım. 



Bir de düdüklü tencere alırsanız bence yetip de artacaktır bu tencereler size. Düdüklüye ne gerek var demeyin yemeklerin pişme süresini yarı yarıya azaltıyor hem de besin değerini yitirmesini önlüyor. Ben düdüklümü Karaca'dan almıştım, ondan da memnunum. 


Çay setine gelirsek şu tip çay setleri bana çok soğuk geldiği için almadım: 


Hem zevkime hem evimin dekorasyonuna hem de ihtiyaçlarıma hizmet edecek çay setini daha ilk gördüğümde beğenmiştim ve tüm parçalarıyla birlikte Bernardo'dan aldım :) 


Diğeri ise eşimin halasının hediyesi yine şahane bir takım :)



2 yorum:

  1. gelinlikten perdelere tencerelere kadar herşey pembe =D cok sevimli:)

    YanıtlaSil