15 Şubat 2013 Cuma

Gelinlik Meselesi

Diyorlar ki her genç kızın hayalinde gelinlik giymek vardır. Benim hiç öyle hayalim olmadı desem? Evlilik gündeme gelene kadar hayatında değil gelinlik mağazası vitrinlerine, gelinliklerin fotoğraflarına bile bakmamış biriydim. Zaten sıkıntı da orda başladı :)

Nişanlandık iyi güzel, bi yandan eşyaları alıyoruz falan ama aklımda hiç bir gelinlik modeli yok. Ne istiyorum nasıl istiyorum diye kendime soruyorum cevabı yok. İnternetten epey gelinlik baktım kötüler miydi hayır çok güzellerdi herkesin bildiği Pronoviaslar Rosa Claralar... Fransız dantelinin o güzelliği... Ama ben bu değilim diyordum hep kendime. Çok garip bir duyguydu itiraf etmek gerekir ki. Gelinliğin seni ifade etsin istiyorsun salt güzel olmasın senin gibi de olsun.

Sonra bir gün  Papillio diye bir markanın gelinliklerini gördüm "İşte!" dedim ben böyle istiyorum. Araştırmalarım bu marka üzerine yoğunlaştı ve bu gelinliği görür görmez "Tamam!" dedim "Ben gelinliğimi buldum!"



O sırada bir forum sitesinde Mine Ertuğrul'la tanıştım ki gelinliğimin dikim aşamasında kendisinin yardımı büyüktür. Hatta şimdilerde kendisi de gelinlik dikiyor, tecrübelerinden yararlanmak isterseniz blogu burada.

Neden diktirdim, çünkü pembe gelinlik olmazdı :) Zaten bu markanın Türkiye'de satışı da yok bildiğim kadarıyla. Mine Hanım sağolsun kumaşından dikim tekniğine kadar çok faydalı bilgiler verdi.

Kumaşları Eminönü Sultanhamam'da Merve Kumaş'tan aldık, Fatih Gelinlikçiler Çarşısı'nda Şengül Modaevi'ne diktirdik.

Modaevi işi çok sıkıntılıydı aslında, benim hiç vaktim yoktu modaevi araştırmaya hatta provaya bile gidemedim. Burayla anlaşılmış gittim ölçülerim alındı bir dahaki gittiğimde nikaha 3 gün vardı zaten :) O kadar korkuyordum ki istediğim gibi olmaz diye ama sorun çıkmadı çok şükür hatta tahmin ettiğimden bile güzel dikmişlerdi gelinliği.








                                     




Çiçeği Kaan Eminönü'den almış. Ayakkabılarsa Steve Madden ve Converse.

Bu şahane fotoğrafları ise canım arkadaşım Dilek'e borçluyum. Bu da onun blogu.

Herkes gelinlik konusunda benim kadar şanslı olur umarım :)

Sevgiler...







7 yorum:

  1. Çok güzeldi ki senin gelinliğin canım. :)

    Prenses masallarındaki gibiydin :)

    Maşallah kocaman tekrardan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımcım :) Geri sayım başladı sizinkileri bekliyoruz heyecanla :)

      Sil
  2. canım bayıldım çiçeğine ,,
    bende eminonune gidecegim bu hafta çiçeğim için ..
    senın onerebilecegin bir yer var mı çıcek için tarif edebilir misin rica etsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoook teşekkürler :)

      hayvan satılan yer var ya eminönü'de, oranın arkasında bi yerden almış. mısır çarşısı'nın oraya bakan bi sokaktan. gitsem gidebilirim de nasıl tarif ederim bilemedim şimdi :/

      Sil
    2. merhaba, ben sizin blogunuzu adanadaki kir dugununuzden bahsettiginiz bir siteden buldum. cok hos yazilar oncelikle tebrik ederim :) ben de ayni yerde dugun yapacagim ayrintilar ile ilgili sizinle nasil iletisime gecebilirim? mail telefon vb. iletisim araci?
      buarada ben Oya :)

      Sil
    3. selamlar :) esra3009@gmail.com a mail atabilirsiniz. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)

      Sil
  3. tamam canım çok sagol bu da yetti bana sora sora bulurum ins. :) yol üstünde hep aynı tip çiçekler var çok yapay dursun istemiyorum :) çok tesekkürler tekrardann.. çok zevkliymiş eşin de senin gibi ^_^

    YanıtlaSil