19 Şubat 2013 Salı

Küçük Ev Aletleri Olayı

Küçük ev aletleri ve beyaz eşyalar çeyiz hazırlığında benim için tam bir bilinmezlikti. Netten araştırdım evli arkadaşlara sordum kimini de öyle denk geldi aldım kısacası biraz hazırlıksız yakalandım :)

Madem öyle ben de dedim ki kendi kullandıklarımı değerlendireyim hiç değilse başkaları için fikir olur.

İlk aldığım küçük ev aleti Arçelik çaycıydı.


 2010 Mayısı olması lazım çok yakın bir arkadaşıma ev hediyesi ararken görmüş bir ona bir de kendime almıştım ki aldığım vakitten beridir kullanırım. Üst demlik, süzgeci ve kapakları makinaya giriyor, şimdiye kadar da bi sıkıntı yaratmadı sağolsun.

Yalnız şimdi olsa çelik alırdım.

Sonrasında yine Elbistan'da bir kış C vitamini ihtiyacımı karşılayabilmek için Arzum narenciye sıkacağı almıştım.


Çok seçeneğim de yoktu aslında gördüm ve aldım. Tüm parçaları makinaya girebiliyor bu arkadaş da beni üzmedi şimdiye kadar.

Blender setine gelirsek Braun ve Tefal'e bakmıştım o dönemde ama evlenirken değiştiririm nasılsa diyip bunları almıştım:


Fakir Harmony 500. Kullanıp memnun da kalınca değiştirme gereği duymadım. Rondosu, blenderı ve mikseri ile benim ihtiyaçlarıma cevap veren bir ürün.

Geri kalanlar hep birbirine yakın dönemlerde evlilik hazırlığında aldığım parçalar.

Korkmaz Slimline tost makinası mesela.



Izgaraları makinaya giriyor, hızlı ısınıyor, çok yer kaplamıyor. Yalnız daha ilk kullandığım günlerde şu kırmızı düğmesi elimde kalmıştı onu da belirteyim :)

Arzum'un Türk kahvesi makinasını Kaan anneme hediye almıştı ben de annemden aldım :D


 Cezve kullanmıyorum diyebilirim çok pratik hem de oldukça lezzetli yapıyor kahveyi. Sağ ve sol el kullanımı var 4 zorlarsanız 5 fincan kahve yapabiliyor.

Katı meyve sıkacağını ise madem meyve yemiyoruz bari suyunu sıkalım mantığıyla evlendikten sonra aldık Arçelik'ten.


Bunda da tüm parçaların makinaya girmesi ve motor gücü önemliydi benim için zira şurup gibi meyve sularını hiç sevmem. Posasız ve berrak çıkarıyor meyve suyunu bu alet hem de çok yer kaplamıyor tezgah üstünde benim aldığımdan beri.


Bu gruba girer mi bilmiyorum ama elektrik süpürgesi ve ütüden de bahsetmek istiyorum.

Benim için en önemli şey ütüydü diyebilirim zira ütü yapmaktan nefret ederim ve daha öncesinde kullandığım ütüden hiç memnun değildim beni çok yoruyordu. Okuldan iki arkadaşım da bunu kullanıyordu çok memnun olduklarını söylediler  ben de riske girmemek adına Tefal Autoclean 500'ü aldım, dedikleri kadar varmış. İnsanı hiç yormuyor, ütü çabuk biter mi derdim bitermiş :)




Süpürge konusuna gelirsek onda hata etmişim, küçük olsun her yere sığsın dedim ama çekiş gücü yüksek olsa da torbası küçük benim süpürgenin çabuk doluyor. Haliyle hem çekiş gücünü düşürüyor hem de sık sık torbasını boşaltmak gerekiyor. Süpürge Samsung modeli Easy.



Diğer evimde kullandığım süpürge suluydu asla ve kat'a bir daha evime sulu süpürge sokmam. Evi süpürmekten soğutmuştu beni. Suyu koy, süpür, suyunu boşalt -ki o suyun halini anlatmayayım hiç- , süngerleri su kovasını temizle, kurula... Bitmek bilmeyen bir eziyete dönüşmüştü ev süpürmek.

Bundan sonra sanırım Dyson alırım gibi geliyor, sebeplerini bilahere yazarım :)

Bunların haricinde bir şey almadım eve, zaten ihtiyaç doğrultusunda şekilleniyor çeyiz alışverişi bence. İlla herkes alıyor diye kullanmayacağınız şeyleri almanıza gerek yok. Ekmek kızartma makinası almadım mesela ekmeği tost makinasında kızartıyorum çünkü, filtre kahve içmeyiz o da öyle elendi.

Herkese mutlu küçük ev aleti alışverişleri diliyorum :)

Sevgiler...


6 yorum:

  1. Küçük ev aletlerim tamamlandı ama yine de sağ ol bebeğim yararlı fikirler :)

    Sen bitanesinn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin her şeyin tamam pelotcum maşallah :) hem sen tecrübelisin zaten artık kitabını yazarsın çeyiz alışverişinin :)) benimki "yeni başlayanlar için çeyiz alışverişi" tadında bi yazı sadece :D

      Sil
  2. çeyiz alışverişine yeni başlayan biri olarak önerilerin için teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim bu uzun yolda sana bol şans dilerim :)

      Sil
  3. Güle güle kullan hepsini de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim, sizin gibi şahane yemekler yapabilirim umarım bunlarla :)

      Sil