23 Şubat 2014 Pazar

Country dekorasyon nedir, yenir mi içilir mi?

Bir iki senedir bir country modası aldı başını gidiyor, benimle aynı yıl ve benden bir yıl önce evlenenler için country eşya bulmak/yaptırmak tam bir kabusken şimdi heeeer yerde hem de oldukça uygun fiyata country mobilyalar bulunabiliyor. Ben bu durumdan şikayetçi miyim hayır gayet de memnunum. Bellona oturma odalarının, taşlı morlu gece kulübünden hallice salonların yerini pembeli yeşilli yumuşacık sıcacık odalar aldı. Baktıkça bakasım geliyor içim açılıyor. 

Yalnız kafalar biraz karışık country konusunda, ben de kendimi çok aydınlanmış saymıyorum gerçi de country dekorasyon oldukça geniş dekorasyon çeşitlerini barındırıyor içinde zira her "country" ayrı bir "country dekorasyona" sahip. Hatta bazı ülkelerde lokasyon değiştikçe dekorasyonlar da değişiyor. 

Neyse gelelim konuya, bizim ülkemizde en çok English Country tercih ediliyor ki çok şahane örneği için tık tık
Onun haricinde aşina olduğumuz bir değer country tarz İskandinav tarzı. Bakınız İkea yazım

Sen ne seversin derseniz ben hepsini seviyorum ama cottage dediğimiz; rahat yumuşak koltukların, bolca renkli yastığın, koltuk şallarının olduğu renkli sıcak evler bana daha yakın geliyor. "Less is more" hiç de bu evler için söylenmemiş gibi di mi?



Orta sehpa yerine sandık olayı bana sempatik gelmeye başladı bu aralar

Ha bir de benim 80lerde doğmuş,  "American Dream"i çeşitli dizi ve filmlerle ta çocukluğunda içselleştirmiş biri olarak sanırım en sevdiğim dekorasyon Amerikan country. Şu bildiğimiz alt katında salon ve mutfağı üstte yatak odaları bulunan, önünde yemyeşil çimlerin olduğu Amerikan banliyö evleri gibisi yok benim için. 

Zaman ne getirir bilinmez tabii ama şu an ufukta pek bir ihtimali görünmese de ben kendi Amerikan evimi isteme konusunda ısrarlıyım :)


Wisteria Lane'den bir ev -stüdyo tabii ki-


Ayrıca Hot in Cleveland izleyen var mı aranızda? O ne güzel ev öyle ya hu





Şimdilik bu kadar sevgiyle kalın efendim...











8 yorum:

  1. ben bayılırım bu tarza hatta yazılarımda vardır ***

    YanıtlaSil
  2. merhaba takipteyim bana da beklerim

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim... Süper hepsi

    YanıtlaSil
  4. Esra, inşallah Desperate Housewives'taki o meşhur sokaktaki evlerden birine Türkiye'de sahip olursun. İnşallah eşin haftasonları garajda arabayı tamir edip, ardından çim biçme makinesiyle ön bahçeyi temizler. İnşallah o beyaz ahşap çitlerin ardından geçen konu komşuyu verandana kahvaltıya davet edersin. Çevremdekiler hep benim bütün dualarımın kabul olduğunu söylerler. Allahım sana gönlündeki bu masalsı evi nasip etsin. Ama bütün bunlara kavuştuğun zaman beni de misafir etmelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göktürk'teki siteler benziyor biraz buralara. gel gel "blueberry muffin" de getirirsen yanında sevinirim hatta ahaha

      Sil